Lithse wandeltocht 15 km met picknicken


Helaas...

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden, je kunt dus niet meer meedoen.

Inloggen voor meer details

Als je inlogt zie je meer informatie, bijvoorbeeld over de locatie of een overzicht van de deelnemers die zich al hebben ingeschreven.

INLOGGEN

Organisator

 

Algemeen

picture
  • CATEGORIE: Sportief
  • MAX. AANTAL STELLEN: 6
  • PLAATSEN VRIJ: 4
  • PROVINCIE: Noord-Brabant

 

Datum en tijd

  • AANVANG: zaterdag 19 mei 2018 om 09:30
  • VERWACHT EINDE: zaterdag 19 mei 2018 om 14:30

 

Beschrijving

Een leuke wandeltocht van 15 km door de Brabantse land bij Lith. Zeker het grote stuk wat over de dijk loopt is erg mooi en lekker wandelen.
De tocht leidt onder andere langs de Maas, de stuw en over de bekende Lithse weesjes. Weesjes zijn hoger gelegen smalle voetpaden, Zij dienden vroeger als vluchtroute bij hoog water.
De eerste sluizen bij Lith werden in 1936 geopend. In 2002 werd officieel de tweede sluis geopend, met de naam Prinses Máxima Sluizen. Voorbij de sluis is ook de stuw van Lith, die het water 4 m opstuwt, deze is goed te zien. Hier is het leuk om even te stoppen en foto's te maken.
We starten met een bak koffie,  gaan uitgebreid picknicken rond lunchtijd. De organisatie heeft gezorgd voor rustplaatsen bij plaatselijke horeca. We lopen een gezellig wandeltempo van 4.5 a 5 km/uur; Samen uit, samen thuis.  De route is bepijld, Wie gaat er mee??
Bij de finish staat er na de middag een paar uurtjes een dweilorkest te spelen om nog gezellig na te kunnen genieten van de wandeling. Dan is het tijd voor een drankje na alle inspanningen.  
Geert-Jan & Miriam.